2 Traps vacuumpomp ST-8BM

Vacuumpomp st-8BM 241L, 2 traps vacuumpomp

De Super Stars Vacuumpomp ST-8BM voor het vacumeren van bijvoorbeeld koelsystemen zoals airco’s. Deze pomp is ideaal voor het gebruik bij het installeren van aircosystemen. Deze dual stage / 2 traps pomp is geschikt voor onder meer de gassen R32, R290, R1234YF, R410 en nog vele meer. Dankzij zijn compacte vorm en enorme luchtcapaciteit van 241L/min is dit de meest geschikte pomp voor de echte HVAC installateur.
Het oliepeil is zeer eenvoudig af te lezen door minimaal / maximaal indicator. Hierdoor is het de olievervuiling ook zeer snel te herkennen en makkelijk te verversen door de olieaftapkraan. Het interne filtersysteem voorkomt verzadiging van olie. Dit alles zorgt ervoor dat dit de meest ideale airco gereedschap is voor de koel technische installateur .

Slimme techniek van de 2 traps vacuumpomp ST-8BM

De slimme technologie van deze machine zorgt ervoor dat deze altijd de ideale en constante toeren draait. Hierdoor is de levensduur van het apparaat verlengd.
Dankzij de koolborstelloze motor kun je deze Super Stars pomp tevens gebruiken in explosieveilige ruimten.
De ingebouwde vacuümmeter voor een extra controle of het vacuümbereik is behaald. Mede dankzij twee mogelijke aansluitpunten van 1/4″ en 3/8″ kunnen vrijwel de meeste systemen zoals manifolds kunnen hier direct op worden aangesloten.

  • Vacuümpomp met vonkvrije koolborstelloze motor
  • Geschikt voor gassen R32, R290, R1234YF, R410, ect.
  • Gasballastklep helpt olieverontreiniging door hoge vochtigheid te voorkomen
  • Gemakkelijk verwijderbare dampafvoer/olievuldop. Bevat interne terugslagklep om het ontsnappen van vloeibare olie te voorkomen
  • Groot oliepeilglas met max/min oliepeilindicator
  • Gemakkelijk toegankelijke olieaftapkraan
  • Grote, lichtgewicht versterkte basis voor stabiele positionering
  • In het veld vervangbare cartridge
  • Spruitstukklep isoleert de vacuümpomp van het systeem bij het testen op lekken. Inclusief 2 inlaatpoorten, 1/4”, 3/8” SAE
ProductcodeST-8BM
Vrije luchtverplaatsing8.5 CFM
Debiet241L/min
Aantal fasen2
Vermogen230V
Maximale werkdruk2×10 -1 Pa
Aansluitingen1/4” & 3/8” flens
Oliecapaciteit570 ml
Afmeting352x136x312mm
Gewicht11 Kg
Uitleg werking 2 traps vacuumpomp ST-8BM :

Vaak word de vraag gesteld is deze geschikt voor R32 ?, maar vacumeren is bedoeld voor lucht en vocht uit de installatie te halen, heeft u een storing (bijvoorbeeld een lekkage) waar R32 in zit dan moet u de installatie leeg halen met een afpompunit en afpersen met stikstof om de lek te zoeken , R32 is een menggas en moet u de installatie met nieuw gas opnieuw vullen. Dus vacumeren is bedoeld om lucht en vocht uit de installatie te halen en heeft niks met de soort koelmiddel te maken wat er in zit, Dit is wel van toepassing bij een afpompunit waar u de R32 mee uit de installatie haalt. Veel fabrieken geven wel aan geschikt voor R32 maar zoals hierboven is uitgelegd, is dit van toepassing bij een afpompunit, voor vragen hierover kunt u ons mailen of bellen

Onderhoud van uw vacuumpomp ST-8BM

Voor onderhoud van uw airco gereedschap zoals een vacuümpomp, Manifold, weegschaal, Recovery unit / Afperspomp, flare tools / flair apparaten en alle andere benodigde HVAC koeltechnische gereedschappen kun u terecht bij MG Service – Servicegerichte Technische Groothandel. Zijn zijn gespecialiseerd in het onderhoud van al u gereedschappen waaronder persmachines, vacuümpompen, weegschalen, rotatielaser en lijnlasers, momentgereedschap en nog veel meer.

Artikelcode: 0431492

2 Traps vacuumpomp ST-8BM
Schuiven naar boven