Ridgid persmachine RP-219

Ridgid Persmachine RP-219

Ridgid persmachine RP-219 is maximaal 35 mm koper/roestvast staal en 40 mm kunststof (PEX) en Meerlaags.

De Ridgid persmachine RP-219 is ons Next-Gen 19 kN compact persgereedschap, waarmee de gebruiker door het lichtgewicht (<2 kg), het ultradunne inline-ontwerp en de volledig flexibele 350˚ rotatie van de kop volledige toegang heeft in de nauwste ruimtes. Met de RP 219 heeft de gebruiker ook volledige toegang tot supersnelle pressing, belangrijke gereedschapsinformatie, meerdere voedingsbronnen en een breed assortiment van 19 kN compacte persbekken. Een andere functie van de RP 219 is de ‘Press-CHECK!’, een geïntegreerde perssensor die iedere perscyclus monitort en bevestigt en met een service-interval van 32.000 perscyclussen zonder tijdslimiet de laagste eigendomskosten biedt.

Pers-systemen t.b.v. Ridgid persmachine RP-219

De RP-219 is geschikt voor verschillende systemen en daardoor multifunctioneel inzetbaar. De Ridgid persmachine RP-219 is geschikt voor Maxipro / Conex Banninger (airco-perskoppelingen), Uponor (U-profiel) U14 t/m U40, Henco (TH-profiel) TH12 t/m TH40, Viega (SC-contour/ V-profiel V12 t/m V35, VSH (M-profiel) M12 t/m M35. Ook zijn er diverse inzet stukken te verkrijgen voor de moederbek. Voor verschillende persbekken klik hier

Kenmerken Ridgid persmachine RP-219

  • Lichtgewicht inline-ontwerp – Voer met de RP 219 persingen uit, waar en wanneer u maar wilt! Door het ultradunne inline-ontwerp van de RP 219 kunt u zelfs in schijnbaar onbereikbare plekken werken. Met een gewicht onder de 2 kg is de RP 219 ook de ideale tool om zonder moeite veeleisende toepassingen boven uw hoofd te bereiken.
  • 350° rotatie van de kop – Met de RP 219 heeft u volledige flexibiliteit door de 350° rotatie van de kop, waardoor u vanuit vrijwel elke hoek persingen kunt uitvoeren.
  • OLED-weergave & Bluetooth – De RP 219 biedt volledige toegang tot belangrijke gereedschapsinformatie, zoals het aantal perscyclussen, het service-interval, bedrijfstijd, aantal persverbindingen, batterijstatus, gereedschapswaarschuwingen, enz. met de geïntegreerde duidelijk zichtbare OLED-weergave en Bluetooth-verbinding met de gratis app RIDGID Link.
  • SPEED-Press! – De RP 219 brengt de perssnelheid naar een nieuw niveau, met een perscyclustijd van slechts 3 seconden. Zo heeft u een persverbinding in een oogwenk voor elkaar.
  • Meerdere voedingsbronnen – De RP 219 biedt volledige flexibiliteit met volledige stroomtoegang! U kunt de RP 219 gebruiken met RIDGID 18 V Li-Ion-batterijen, een voedingsadapter met snoer (kabel 5m) of met uw 18 V Makita LXT-serie-batterijen.
  • Breed scala aan persbekken – De RP 219 komt met een breed scala aan 19 kN persbekken en profielen, van de M&V-profielen (maximaal 35 mm) voor metalen aansluitingen tot TH, U, G en RF (maximaal 40 mm) voor kunststof- en meerlaagssystemen.
  • Press-CHECK! – De Ridgid persmachine RP-219 heeft een geïntegreerde perssensor, waarmee het meest essentiële onderdeel van uw perstaak wordt gecontroleerd: genoeg persopbouw en een persverbinding die 100% betrouwbaar is. Met de RP 219 wordt elke perscyclus gemonitord en ontvangt u een waarschuwing in het geval van een storing.
  • Service-interval van 32.000 cyclussen – Met een service-interval van 32.000 cyclussen en zonder enige tijdslimiet biedt de RP 219 u de laagste eigendomskosten.
  • NEW-GEN RIDGID 18V platform – De RP 219 komt met onze nieuwe generatie 18V geavanceerde lithiumbatterij en snelle oplader, voor het hoogste aantal persverbindingen per oplaadbeurt en geen uitvaltijd op de werklocatie. De nieuwe RIDGID Snelle Oplader kan ook in de auto of bestelwagen worden gebruikt om batterijen op te laden op weg van en naar de werf.

Specificaties

Gewicht:1,97 kg met 18V 2.5 Ah batterij
Capaciteit koper en (roestvast) staal12-35 mm
Capaciteit Meerlaags en kunststof:12-40 mm
Krachtvermogen:19 kN
Voedingsbron:18 V geavanceerde lithiumbatterij van 2,5 Ah
Optioneel:18V geavanceerde lithiumbatterij van 5,0 Ah & voedingsadapter met kabel van 5m
Cyclustijd persen3-4 seconden
OLED-weergave:Ja, geïntegreerd
LED-lampJa
Rotatie van de kop350°
Toegangsbescherming:IP 44
Bluetooth-bereik:10 m
Perssensor:Ja, geïntegreerd (Press-CHECK!)

RIDGID Link

RIDGID Link™ is een nieuw mobiel platform dat samenwerkt met RIDGID®-gereedschap met Bluetooth-technologie. De registratie is snel en eenvoudig en de app biedt waardevolle realtime gegevens op uw telefoon of tablet. Registreer u vandaag om sneller en slimmer te werken.

Onderhoud

Voor onderhoud aan uw persmachine kunt de machine aanmelden bij de onderstaande link:
https://mgservice.nl/service/ridgid-servicecentrum/

Artikelcode: 0358573

Ridgid persmachine RP-219
Schuiven naar boven